Ekonomi

Türkiye’de ilk kez 1,6 x 3,2 metre porselen tabak üretimi başladı

Seramik kaplama malzemeleri sektörü sürdürülebilirlik odağında dönüşüyor. Son olarak merkezi Kanada’da bulunan Anadolu, 250 milyon dolarlık yatırımla İzmir’deki tesisinde üretim faaliyetlerine başladı. Tesis ile marka, Türkiye’de ilk kez 1,6 x 3,2 metre ebatlarında porselen tabak üretecek. Ayrıca birçok sürdürülebilir uygulamadan entegre bir şekilde faydalanacaktır.

Türkiye seramik kaplama bölümünde her geçen yıl kendini geliştirmektedir. Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretim ve Tüketimi Raporu’na göre, seramik kaplama malzemeleri üretiminde dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemizin, üretimini her yıl %4,5 oranında artırarak 2025 yılına kadar 461 milyon metrekareye ulaşması beklenmektedir. Son olarak merkezi Kanada’da bulunan bölümün en büyük oyuncularından biri olan Anadolu, 250 milyon dolarlık yatırımla İzmir’deki üretim tesisinde faaliyetlerine başladı. Sürdürülebilir ve ekolojik pek çok uygulamanın entegre bir şekilde hayata geçirildiği tesiste marka, Türkiye’de ilk kez 1,6 x 3,2 metre ebatlarında porselen tabak üretecek.

Anadolu Genel Müdürü Şemun Alp Biber, “İnovasyon çalışmalarımızla sektörümüze her zaman yenilik katmayı misyon edindiğimiz markamız ile üretim kapasitemizi yeni ürünlerle artırarak kendi tasarımlarımızla yeni pazarlara açılmaya devam ediyoruz. sürdürülebilir uygulamalar Bu doğrultuda İzmir’de faaliyete geçen üretim ve lojistik üssümüzle hedefimize bir adım daha yaklaştık” dedi.

Tesis ile birlikte sürdürülebilir uygulamaları entegre bir şekilde hayata geçirecektir.

Şemun Alp Biber’den edinilen bilgiye göre Anadolu, son teknoloji fırın ve üretim sınırlarıyla kesimin en gelişmiş örneklerini, tam otomatik hammadde karıştırma tesisini, sürücüsüz otomatik taşıma araçlarını, geri dönüştürülebilir atık sistemini, çatı üstü güneş enerjisini entegre etti. güç sistemi ve Endüstri 4.0 uygulamaları. geçecek. Dünyadaki tek çatıdaki en büyük uygulamalardan biri olacak güneş enerjisi sistemi, yakın zamanda 200 bin metrekarelik tesiste devreye alınacak. Bu sayede 21.5 megavatlık güce kavuşacak.

Anadolu, toplam 9 bordür olarak tasarlanan tesiste, dünyanın en uzun fırınlarından biri olan 283 metrelik ilk bordürünü devreye aldı. Marka, şu anda kurulumuna başladığı 2. ve 3. hatları da bu yılın sonunda devreye almayı planlıyor. Böylece 3 hatta yıllık toplam 10 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşarak farklı renk ve yüzey alternatifleri ile büyük ebatlı porselen tabaklar üretecek. Tesisi için ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Anadolu, 5 yılda toplam yatırımını 400 milyon dolara, çalışan sayısını ise 500’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

haberkemaliye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu